Telesni termometri, merilci krvnega tlaka in nasičenosti krvi s kisikom ter test plodnosti (Geratherm):

 

MERJENJE TEMPERATURE

Merjenje in spremljanje telesne temperature je pomembno zaradi spremljanja izbruha številnih bolezni, opazovanja njenega poteka, diagnosticiranja in odločitve o načinu zdravljenja.

Pravilno merjenje telesne temperature je pogojeno z natančnim termometrom, primernim mestom merjenja in pravilnim postopkom merjenja.

Za natančno in profesionalno merjenje telesne temperature ponuja Geratherm tako analogne in digitalne termometre, kot tudi 24-urni temperaturni monitor z najnovejšo tehnologijo.

    t
ANALOGNI
 
 
 
  CLASSIC klasični termometer
  CLASSIC XL SENIOR: klasični termometer v škatlici s povečevalom za lažje odčitavanje
  BASAL termometer za ugotavljanje podnih dni
  PRETEMP termometer za podhlajene oz. prezgodaj rojene
   
t
t
DIGITALNI
 
 
 
 
  CLINIC robusten digitalni termometer
  COLOR navadni digitalni termometer
  FLEX digitalni termometer z gibljivo konico
  PLUS termometer za podhlajene oz. prezgodaj rojene
  RAPID hitri (9 sek.) digitalni termometer z gibljivo antialergijsko konico
    t
INFRARDEČI
 
  DUO TEMP merjenje na čelu ali v ušesu
  NON CONTACT z razširjenim merilnim območjem (0-100°C) za merjenje telesne in drugih temperatur
      DUDA
  DAISY COLOR duda s funkcijo merjenja temperature
 
KRVNI TLAK

Kroženje krvi po telesu ima pomembno nalogo, saj oskrbuje organe in tkiva s krvjo. Celicam dovaja kisik in hrano, odvaja pa ogljikov dioksid in odpadne snovi.

Najpomembnejšo vlogo v sistemu cirkulacije ima srce. S svojim utripanjem oz. črpanjem poganja kri po telesu. Srce praviloma utripa s hitrostjo med 60 in 80 udarcev na minuto. Z vsakim udarcem se srčna mišica skrči (sistola) in potisne kri v krvožilni sistem. Posledično se poviša pritisk v žilah in žile poženejo kri naprej v organe in tkiva. Med sproščanjem srčne mišice oz. v fazi mirovanja (diastola) se srce razširi in napolni s krvjo, zato se krvni pritisk zmanjša. Kri, ki tako priteče v srce, srce z naslednjim udarcem ponovno požene po žilah v organe in tkiva.

Tako sta pri merjenju krvnega tlaka pomembni dve vrednosti: sistolični in diastolični krvni tlak. Sistolični krvni tlak ima višjo vrednost in odraža pritisk ob krčenju srčne mišice, diastolični krvni tlak pa ima nižjo vrednost in odraža pritisk v fazi mirovanja.

Kronično visok krvni tlak povzroča progresivne poškodbe ožilja in organov. Višji kot je krvni tlak, težje srce opravlja svojo funkcijo. Posledica stalno visokega krvnega tlaka je lahko pešanje srčne mišice ali celo odpoved srca.

Zaradi pogosto usodnih posledic visokega krvnega tlaka je zelo pomembno, da stanje odkrijemo v zgodnji fazi, zato je priporočljivo kontinuirano spremljanje krvnega tlaka.

Geratherm ponuja kvalitetne merilce krvnega tlaka z najnovejšo tehnologijo za redno kontrolo krvnega tlaka tako doma, kot tudi v zdravstvenih ustanovah in na poti.

      t
NADLAHTNI
 
 
  DESKTOP
  DESKTOP 2
  MED CONTROL
 
      t
ZAPESTNI
 
  TENSIO
  WRISTWATCH
 
 
NAČRTOVANJE DRUŽINE

Ženska ne more zanositi kadarkoli, pač pa je zanositev možna le na plodne dni, to je v času ovulacije. Ovulacija traja le kratek čas, poleg tega je njen čas težko ugotoviti, saj poteka prikrito v ženskem telesu in od ženske do ženske različno.

Redni in stabilni menstrualni ciklus traja 28 dni. Približno 14 dni po začetku zadnjega ciklusa in 15 dni pred začetkom novega se zaradi naraščajoče ravni estrogena v krvi pojavi ovulacija. Zaradi bioloških lastnosti jajčne celice je oploditev možna le v 24 urah od pojava ovulacije. Ker pa moške spolne celice preživijo največ 72 ur, je spočetje možno le v času od 2 dni pred ovulacijo do 1 dan po ovulaciji.

Gerathermovi izdelki za naravno načrtovanje družine vam z dvema uveljavljenima metodama (metoda na osnovi temperature in metoda na osnovi sline) omogočajo ugotavljanje časa ovulacije in s tem določanje vaših plodnih dni na varen, enostaven in naraven način.

       
  BASAL termometer za ugotavljanje podnih dni
  OVU CONTROL diskreten test plodnosti na osnovi sline za neomejeno uporabo
         
PULZNI OKSIMETRI ZA MERJENJE NASIČENOSTI KRVI S KISIKOM
Telesne celice za svoje delovanje potrebujejo pravo količino kisika. Rdeče krvne celice prenašajo kisik po krvi do organov in celic. Optimalna nasičenost krvi s kisikom znaša med 95% in 98%. Ta odstotek predstavlja delež molekul hemoglobina, ki prenašajo kisik, v razmerju do vseh molekul hemoglobina. Pulzni oksimeter je enostaven, prenosen monitor za merjenje nasičenosti krvi s kisikom in srčnega utripa. Primeren je za uporabo v prostorih in na prostem.
       
  OXY CONTROL merilec nasičenosti krvi s kisikom ter frekvence srčnega utripa
  OXY CONTROL 4C merilec nasičenosti krvi s kisikom ter frekvence in jakosti srčnega